Een afdekzeil op maat van uw zwembad

Heeft u onlangs geïnvesteerd in een zwembad, dan wilt u er toch ook het maximum uithalen? Er zijn heel wat elementen die de levensduur van uw zwembad aanzienlijk verlengen, zoals regelmatige reiniging- en onderhoudsbeurten, een zomer– en winteronderhoud, maar ook afdekzeilen zijn een must voor het behoud van een mooi en gezond zwembad. Bij The Pool Boy produceren we afdekzeilen op maat van uw unieke zwembad en zorgen we voor een strakke en feilloze plaatsing. We zijn actief over heel Vlaanderen.

Zwembadafdekking

De soorten zwembadafdekking en hun voordelen

Zwembadafdekking

Een zomerzeil

Ook tijdens het hoogseizoen is het slim om een afdekzeil over uw zwembad te plaatsen, zoals ’s nachts, tijdens hevige onweersbuien of op dagen dat u uw zwembad niet gebruikt. Bij The Pool Boy verdelen we enkel de noppenfolies, aangezien ze naast de voordelen van een zomerzeil ook gemakkelijk op te bergen zijn, goed geprijsd zijn en een lichter gewicht hebben.

Tip: plaats uw noppenfolie op het water met de noppen naar beneden.

De voordelen van een zomerafdekzeil over uw zwembad:

 1. Het zomerzeil heeft een isolerende functie. Zonder het zeil verliest u tot maar liefst 80% aan warmte door verdamping.
 2. Daarnaast heeft de noppenfolie ook een verwarmende functie. De warmte van het zonlicht dat erop schijnt, geeft ze af aan het water.
 3. U bespaart op energiekosten doordat de warmte behouden blijft.
 4. Het zeil beschermt uw zwembadwater tegen vuil en ongedierte. Uw zwembad blijft er mooi uitzien en het water behoudt een gezonde kwaliteit.
 5. Uw zwembad heeft minder onderhoud
 6. U hoeft minder chloorproducten aan het water toe te voegen, aangezien er minder vuil in uw zwembad terechtkomt en het zonlicht het chloorgehalte niet afbreekt.
Zwembadafdekking
Zwembadafdekking

Een winterzeil

Degelijke zwembadbedekking zoals een winterafdekzeil is onmisbaar als u uw zwembad in goede conditie wilt houden doorheen de winter. Zwembadzeilen van lagere kwaliteit zorgen vaak voor onaangename verrassingen na de winter, zoals extreem vuil of groen water.

De voordelen van een winterafdekzeil over uw zwembad:

 1. Het winterzeil voorkomt dat er zich vuil, bladeren en insecten in het water nestelen.
 2. Door het strakke afdekzeil over uw zwembad komt het water niet in aanraking met het zonlicht en kunnen er geen algen
 3. Gedurende de hele winter blijft de waterkwaliteit optimaal.
 4. Wanneer u uw zwembad tijdens de winter niet gebruikt en dus ook niet verwarmt, wordt het water ijskoud. Het afdekzeil over het zwembad beschermt dus uw kinderen of huisdieren zodat ze niet in het water vallen.
 5. Winterzeilen zijn extra dik en kunnen tegen extreme weersomstandigheden.
 6. Na de winter is er een minder groot onderhoud vereist en verloopt de opstart in de lente sneller en eenvoudiger.

Wintergaas

Dit type zwembadafdekking laat water en licht door, maar houdt het meeste vuil tegen. Bij The Pool Boy plaatsen we vaak wintergaas bovenop lamellen en zwemvijvers.

Zwembadafdekking

Een automatische rolluik of lamellenafdekking rolluik

Ook de rolluik of lamellenafdekking is een populaire zwembadafdekking. De zwembadrolluik zorgt voor het behoud van de warmte en waterkwaliteit en kan eveneens volledig op maat gemaakt worden. Deze zwembadafdekking is verkrijgbaar in verschillende kleuren en in diverse uitvoeringen, zoals een pvc, polycarbonaat of solar zwembadrolluik. Een polycarbonaat afdekking gaat gemiddeld 15 jaar mee en heeft een slagkracht die 4 maal hoger ligt dan de pvc-afdekking. Een zwembadafdekking in pcv gaat gemiddeld 10 tot 12 jaar mee. Solar zwembadrolluiken verwarmen het zwembadwater met maar liefst 4 tot 8 °C. De warmtepomp heeft dan een minder groot vermogen nodig om de gewenste temperatuur te bereiken. Bij The Pool Boy produceren we uitsluitend zomer- en winterzeilen, maar indien gewenst kunnen we u wel doorverwijzen naar een van onze partners voor een (automatische) zwembadrolluik op maat, zowel in- als opbouw. Om de levensduur van uw lamellen te verlengen en het onderhoud ervan te beperken, is een wintergaas erbovenop interessant.

Oprolsystemen voor afdekzeilen van zwembaden

Maak van de zwembadafdekking een snel geklaard klusje waar u niet tegen opziet. Er bestaan handige oprolsystemen voor afdekzeilen die uw zwembad ver-of onthullen in een mum van tijd en die uw afdekzeil op een goede manier bewaren. Ze zijn beschikbaar voor zowel volledig ingebouwde als voor (half)bovengrondse zwembaden. Wenst u zo’n oprolsysteem op maat? Bezorg ons de afmetingen van uw zwembad of schakel onze experten in voor een opmeting.

Zwembadafdekking

Een afdekzeil dat perfect op uw zwembad past

Of u nu een rechthoekig, rond of ovaal zwembad heeft, onze afdekzeilen worden altijd op maat van uw zwembad geproduceerd. Dat maatwerk is belangrijk, anders krijgt u toch te maken met warmteverlies of vervuild water. Wilt u een zwembadzeil op maat laten maken door The Pool Boy? Dan komen we langs om uw zwembad op te meten, produceren we uw zeil op maat, zorgen we voor een strakke plaatsing over uw zwembad en bevestigen we het zeil met elastieken aan haringen of grondankers.

Zwembadafdekking

Kan er water op het afdekzeil blijven liggen?

Door het Belgische regenweer krijgen we vaak de vraag of plasvorming niet voor inzakkingen van het afdekzeil zorgt. Onze afdekzeilen bestaan uit een waterdoorlatend gaas voor de afvoer van regenwater of smeltende sneeuw. De gaatjes zijn zodanig klein dat ze geen invloed hebben op de isolatie of de waterkwaliteit.