Laat uw zwembad zomerklaar maken door The Pool Boy

Is de lente aangebroken en voelt u het al kriebelen om een verfrissende duik te nemen in uw zwembad? Maak een afspraak bij The Pool Boy om uw zwembad zomerklaar te maken. Wij zijn uw zwembadspecialist voor het winter– en zomeronderhoud van uw zwembad, periodieke reiniging en onderhoud, onderhoudsproducten en zwembadafdekking op maat. Voor herstellingen en renovaties verwijzen we door naar onze vaste partners. We zijn gevestigd in Adegem en voeren onderhoudsservices uit in heel Vlaanderen.

Zomerklaar maken
Zomerklaar maken

Hoe we uw zwembad zomerklaar maken

We meten de waarden van het zwembadwater met externe meetapparatuur en bepalen de pH-waarde, het chloorgehalte en de ORP- of redox-waarde. De pH-waarde (of de zuurtegraad) ligt idealiter tussen 7,0 en 7,4. Een chloorgehalte tussen 1 en 2 ppm zorgt voor een prima desinfectie van schadelijke bacteriën, ziektekiemen, schimmels en algen. Een te lage waarde is minder effectief, een te hoge hoeveelheid chloor irriteert de ogen, neus en huid en tast metalen zwembadonderdelen aan. Een ORP- of redox-waarde tussen 650 en 900 mV duidt op zuiver water dat vuil goed afbreekt. Om de waterkwaliteit te regelen, maken we gebruik van onze onderhoudsproducten die ook bij ons verkrijgbaar zijn, zoals pH-correctieproducten of chloorproducten.

Daarnaast is het bij The Pool Boy ook mogelijk om uw zwembadwater te desinfecteren door middel van zoutelektrolyse. Wanneer we uw zwembad zomerklaar maken, voegen een kleine hoeveelheid zout toe aan het zwembadwater. Het water stroomt door de zoutelektrolyse-installatie en zet het opgeloste zout om in chloor. Bij de zomeropstart doseren we het zout voor optimaal zwembadwater gedurende de hele zomer. Aangezien er zout wegspoelt na elke backwash is het aangeraden om ongeveer 5 kg zout toe te voegen per maand. Deze eenvoudige behandeling voorziet uw zwembad van opmerkelijk zacht en proper water. U heeft geen last van prikkende ogen en u heeft minder producten nodig.

Als tweede stap draaien we de kranen met de hand vast om lekkages te voorkomen.

Ook het filterzand of –glas reinigen we om uw zwembad zomerklaar te maken. Dat doen we door middel van een backwash. Het zwembadwater stroomt gedurende 2 à 3 minuten in de omgekeerde richting door de filter en voert al het vuil mee naar de riolering. Vervolgens spoelen we na en zetten we de filter terug in werking. Het vervangen van het filterzand of –glas gebeurt best voor of na de zomeropstart.

We zetten de zwembadpomp af, halen er de sondes uit en kalibreren ze. Zijn de sondes niet meer te kalibreren, dan vervangen we ze. Vervolgens behandelen we de aanwezige kalk in de leidingen of cel met anti-kalk en de zwembadcel met zuur. Indien de cel nog steeds reageert, voegen we zout toe aan de skimmer en lezen we het resultaat af op de display. Wanneer de cel niet correct reageert, testen, ontkalken of vervangen we ze indien nodig.

Heeft u tijdens de winter niet gezwommen en werd de warmtepomp gedeactiveerd, dan sluiten we de pomp weer aan en activeren we ze. Want ook om uw zwembad zomerklaar te maken, is een bepaalde watertemperatuur vereist. We stemmen de temperatuur af op uw wensen. Een aangename watertemperatuur bedraagt 28 à 29°C. Bij een hogere temperatuur heeft u echter meer kans op algen en bacteriën.

Uw zwembadwater moet regelmatig gefilterd worden. Op dagen dat er veel gezwommen wordt, raden we aan om uw filterpomp gedurende een aantal uren te laten draaien. We stemmen de filtertijden af op het type pomp. Een frequentiegestuurde pomp filtert 24 uur op 24 op aangepaste frequenties. Ze is een pak energiezuiniger dan de conventionele pomp. De conventionele pomp verbruikt zijn volledige capaciteit, is een pak minder energiezuinig en kan door ons vervangen worden door een frequentiegestuurde pomp.

Indien het waterniveau gezakt is (bv. na de backwash), vullen we uw zwembad opnieuw aan met leiding- en/of regenwater. In tegenstelling tot bron- of grondwater vormt leidingwater de ideale basis voor schoon zwembadwater.

Een zwembadreiniging is niet noodzakelijk voor de zomeropstart, maar is wel mogelijk. Ligt er een winterzeil over uw zwembad, dan zullen we het deskundig verwijderen, reinigen en netjes opbergen. Eventuele overwinteringsvlotters nemen we ook weg. We maken de zwembadranden en –wanden schoon en brengen het vuil naar de bodem. Vervolgens plaatsen we onze zelf ontwikkelde stofzuiger om de volledige zwembadbodem grondig schoon te maken. Ook skimmers, skimmermanden en de waterlijn geven we een schoonmaakbeurt.

Het komt voor dat het water van een zwembad groen is na de winter. Groen zwembadwater wijst op de aanwezigheid van algen. Die ontstaan doordat het water voeding bevat voor de algen en in contact kwam met uv-licht. Wij voegen de juiste winterproducten toe en trekken indien gewenst een waterdoorlatend gaas over uw zwembad om het grove vuil tegen te houden.

Zwembaden kunnen onder meer over een zand- of glasfilter beschikken. Om uw zwembad zomerklaar te maken, activeren we het filtersysteem zodat het water constant gezuiverd wordt. Om kleiner vuil bij elkaar te brengen, voegen we een vlokmiddel toe aan het water. Op die manier houdt de zandfilter het vuil beter tegen. Eén keer per jaar reinigen we de filter met een onderhoudsproduct. Het filterzand of –glas vervangen we voor of na de zomeropstart. De manometer of drukmeter van uw zwembad geeft aan wanneer dit moet gebeuren.

De voordelen van zwembadafdekking:

  1. De Belgische temperaturen zijn niet bepaald tropisch, dus onze zwembaden dienen ook tijdens de zomer verwarmd te worden. We raden aan om uw zwembad ’s nachts te bedekken met een zomerzeil, lamellenafdekking of rolluik, zodat u zich de volgende dag snel kan onderdompelen in een aangename watertemperatuur.
  2. Pvc- of polycarbonaat solar lamellen verwarmen het zwembadwater met 4 tot 8 °C.
  3. Gebruikt u uw zwembad niet elke dag? Overdek dan ook uw zwembad om te voorkomen dat uv-stralen het chloorgehalte afbreken.
  4. Vuil, bladeren, insecten en pluisjes komen niet rechtstreeks in het zwembadwater terecht.
  5. Het water verdampt niet en moet dus minder vaak aangevuld worden.

Wenst u een zwembadafdekking op maat? Contacteer The Pool Boy!

Wanneer is het tijd om uw zwembad zomerklaar te maken?

U kunt uw zwembad zomerklaar laten maken als het niet meer vriest. Doorgaans starten we bij The Pool Boy met zomeronderhoud vanaf maart wanneer de gemiddelde temperatuur ongeveer 15°C bedraagt.

Zomerklaar maken
Zomerklaar maken
Zomerklaar maken
Zomerklaar maken

Zomeronderhoud van zwemvijvers en Jacuzzi’s®

Zwemvijvers

Bij The Pool Boy zit u niet alleen goed om uw zwembad zomerklaar te maken. U kunt ook rekenen op The Pool Boy voor de plaatsing van waterplanten voor een zuivere, mooie en veilige zwemvijver. Vanaf de lente komt uw zwemvijver letterlijk weer tot leven. Dieren worden weer actief en waterplanten beginnen te bloeien. Een vijver is vrij zelfvoorzienend qua onderhoud, maar het kan geen kwaad om een onderhoud of reiniging in te plannen bij de seizoenswissel.

Zomerklaar maken

Jacuzzi’s®

Net zoals bij zwembaden is een regelmatig onderhoud van Jacuzzi’s® belangrijk. The Pool Boy komt langs voor:

  1. een reiniging van de filter, cover en hoofdsteun
  2. een meting en/of aanpassing van de pH-waarde
  3. het verversen van het water
  4. een volledige reiniging en ontsmetting van uw Jacuzzi®
  5. de toevoeging van de juiste onderhoudsproducten
Zomerklaar maken

Tussentijdse reiniging en onderhoud

Om uw zwembad in topconditie te houden, is het aangeraden om tussen het zomer- en winteronderhoud kleine reinigings- en onderhoudsbeurten in te plannen. Bij The Pool Boy bieden we verschillende formules op maat aan, van standaard- tot uitgebreide formules.

Herstellingen en renovaties

Na een zomer vol zwemplezier kan er al eens iets stukgaan aan uw zwembad. Als uw garantie nog loopt, raden we u aan om contact op te nemen met uw zwembadfabrikant of –installateur. Indien uw garantie afgelopen is, kunt u herstellingen of renovaties aan uw zwembad, zwemvijver of zelfs Jacuzzi® ook door The Pool Boy laten verzorgen. We bekijken wat er moet gebeuren en brengen onze partners op de hoogte. Zij komen dan op een gewenst moment langs met de juiste materialen en onderdelen.

Zomerklaar maken

Worden wij uw vaste servicepartner?

Bij The Pool Boy gaan we ook partnerships aan met onder andere zwembadfabrikanten, zwembadinstallateurs, wellnesscentra, immokantoren, B&B’s, tuinaanleggers, tuinaannemers en architecten. Zwembadfabrikanten en –installateurs ondersteunen we met onze onderhoudsservices, andersom bezorgen wij hen nieuwe klanten. Wellnesscentra kunnen The Pool Boy inschakelen voor een regelmatige reiniging en onderhoud, een zomeronderhoud en een winteronderhoud. Ook hier zijn er verschillende formules mogelijk. Neem contact met ons op voor meer informatie.