The Pool Boy, uw zwembadspecialist

Heeft u zelf geïnvesteerd in een zwembad? Produceert of plaatst u zwembaden en zoekt u een partner voor de reiniging en het onderhoud? The Pool Boy is uw ervaren zwembadspecialist voor alle zwembadservices in Vlaanderen. We staan in voor een regelmatige reiniging en onderhoud, een zomer– en winteronderhoud, onderhoudsproducten, zwembadafdekking op maat en herstellingen en renovaties. Dat alles kan via formules op maat zodat u er geen omkijken naar heeft.

Uw ervaren zwembadspecialist

Over ons

Ruim 20 jaar ervaring

Met meer dan 20 jaar ervaring kunnen we onszelf een echte zwembadspecialist noemen. Onze zaakvoerder groeide op in een familiebedrijf dat gespecialiseerd was in zwembaden en leerde de kneepjes van het vak. In 2021 begon hij op zichzelf met The Pool Boy. We ontzorgen zowel particulieren als professionelen met onze zwembadservices

Over ons

Gegarandeerde zwembadservice

Heeft u een vraag of probleem? Bij The Pool Boy garanderen we een snelle service en een klantvriendelijke aanpak. We bieden u de mogelijkheid om een formules op maat aan te gaan voor uw zwembad, zodat u het hele jaar door op uw gemak zit. Blijkt er iets defect te zijn? Dan verwijzen we u door naar een van onze vaste partners.

Over ons

Jarenlang zwemplezier

Bij The Pool Boy vinden we het belangrijk dat u het maximum uit uw investering haalt. U verlengt de levensduur van uw zwembad én maximaliseert uw zwemplezier door een regelmatig onderhoud en het gebruik van kwalitatieve en ecologische onderhoudsproducten. Producten van mindere kwaliteit kunnen uw technische lokaal, sondes en cel negatief beïnvloeden.

Uw zwembadspecialist voor

Een zwembadreiniging en –onderhoud

Bij The Pool Boy zijn we uw zwembadspecialist voor een zwembadreiniging en –onderhoud. We nemen letterlijk alles onder handen, van de zwembadbodem tot de warmtepomp, de filters, de zwembadafdekking, de boordstenen en de randtegels. Daarvoor gebruiken we onze zelf ontwikkelde zwembadstofzuiger met 2 filters. Licht vervuild zwembadwater wordt gefilterd en volledig gerecupereerd. We analyseren ook de kwaliteit van uw zwembadwater en sturen bij waar nodig. Na heel warm weer, een fikse onweersbui, een zwemfeestje of een backwash kan het zijn dat uw zwemwater aangevuld moet worden en brengen we het weer op peil.

Door een regelmatige reiniging en onderhoud blijft de werking van uw volledige zwembadinstallatie optimaal en gaat ze een leven lang mee. Proper water ziet er mooier uit, is gezonder voor de zwemmer en geeft algengroei geen kans.

Lees meer over zwembadreiniging en -onderhoud

Over ons

Een zomeronderhoud

Vanaf maart komen we langs voor het zomeronderhoud van uw zwembad. We nemen de zwembadafdekking weg, maken het schoon en bergen het indien mogelijk op. Vervolgens gaan we aan de slag met de complete reiniging van uw zwembad. In de meeste gevallen staat het waterniveau laag en vullen we het aan met vers leidingwater. We starten de zwembadinstallatie, de filters en het verwarmingssysteem op. We analyseren de waterkwaliteit met behulp van externe meetapparatuur en corrigeren waar nodig.

Kom meer te weten over het zomeronderhoud

Over ons

Een winteronderhoud

Eens de zomer voorbij is en de temperaturen onder de 15 °C zakken, voeren we een winteronderhoud uit. Dit is mogelijk tussen september en december. We maken uw volledige zwembad schoon, reinigen de filter en kunnen ook het filterzand of –glas reinigen of vervangen. We kijken hoe het zit met de kwaliteit van uw zwembadwater en voegen onderhoudsproducten toe indien nodig. Als alles op punt staat, overtrekken we uw zwembad met een winterzeil of –haas.

Met een goed winteronderhoud heeft u geen risico op vorstschade, blijft uw water schoon en verloopt de opstart sneller tijdens de volgende lente.

Ontdek alles over het winteronderhoud

Herstellingen en renovaties

Wilt u uw zwembad laten herstellen of renoveren, bijvoorbeeld door veroudering of een defect? Indien de garantie op uw zwembad nog geldig is, raden we u aan om uw zwembadfabrikant of –installateur in te schakelen. Is de garantie afgelopen, dan bekijkt onze zwembadspecialist wat er moet gebeuren en bezorgt hij alle informatie aan onze vaste partners.

Is uw zwembad toe aan een herstelling of renovatie?

Onderhoudsproducten voor zwembaden

Voor de reiniging en het onderhoud van uw zwembad maken we uitsluitend gebruik van kwalitatieve onderhoudsproducten. Producten met een lagere kwaliteit hebben een effect op het technische lokaal en bijgevolg ook op de sondes en cel. De te lage of te hoge concentraties hebben bovendien een negatieve invloed op de waterkwaliteit. Ons gamma bestaat onder andere uit pH-correctieproducten, chloorproducten, antikalkproducten, reinigingsproducten en vlokkenmiddel. Al deze producten zijn verkrijgbaar bij The Pool Boy en kunnen bij u geleverd worden. De meeste van onze producten zijn ecologisch, aangezien de verpakking hergebruikt kunnen worden.

Neem een kijkje naar onze onderhoudsproducten

Over ons

Een zwembadafdekking op maat

Bij The Pool Boy produceren we ook zwembadafdekking op maat van uw zwembad. Onze zwembadspecialist komt bij u langs voor de opmeting van uw zwembad. Vervolgens gaat uw zomerzeil, winterzeil, winterhaas, noppenfolie of lamellenafdekking in productie en zorgen wij voor een strakke plaatsing over uw zwembad. We bevestigen het met elastieken aan haringen of grondankers. Bent u op zoek naar een rolluik? Daarvoor verwijzen wij u door naar een van onze partners.

Kom meer te weten over een goede zwembadafdekking

Reiniging en onderhoud van Jacuzzi’s® en zwemvijvers

Onze zwembadspecialist is ook gespecialiseerd in de reiniging en het onderhoud van Jacuzzi’s® en zwemvijvers.

Over ons

Jacuzzi’s®

Ook Jacuzzi’s® zijn gebaat bij een regelmatige reinigings- en onderhoudsbeurt. Afhankelijk van het gebruik gebeurt dit best om de 4 à 6 maanden. Terwijl het reinigingsproduct inwerkt in de leidingen, reinigen we de buitenkant en de spacover. Daarna laten we de Jacuzzi® leeglopen, waardoor al het vuil uit de leidingen loopt. Bij The Pool Boy bieden we ook kant-en-klare pakketten aan met alle onderhoudsproducten die u nodig heeft voor uw Jacuzzi®.

Over ons

Zwemvijvers

Zwemvijvers zijn grotendeels zelfreinigend. Voor de kwaliteit van het water, de planten en de vissen is het beter om hier en daar wat bij te sturen met een onderhoud. We verwijderen vuil en dode planten, snoeien de vijverplanten om de groei te stimuleren, maken de bodem en wanden schoon en voegen indien nodig een product toe om algen te verwijderen. Wanneer we de waterkwaliteit meten, geven we de gegevens in op een app. Dat biedt u een volledig overzicht van welke producten en hoeveelheden u nodig heeft en wanneer u ze best gebruikt. U ontvangt alle informatie ook via mail.

Over ons

Uw particuliere en zakelijke zwembadspecialist

Wist u dat u ook een partnership kan aangaan met The Pool Boy? Zo zijn wij de vaste zwembadspecialist van onder meer zwembadfabrikanten, zwembadinstallateurs, wellnesscentra, immokantoren, B&B’s, architecten, tuinaanleggers en –aannemers. U kunt zich focussen op uw bedrijfsactiviteiten en wij nemen de volledige onderhoudsservice op ons. Interesse? Contacteer ons gerust voor meer informatie.